Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο ετών ο πληθωρισμός στις χώρες του ΟΟΣΑ, η θέση της Ελλάδας

Σε Ελλάδα, Τσεχία και Κόστα Ρίκα ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα ή περισσότερο, μολονότι μειώθηκε σε 28 από τα μέλη του ΟΟΣΑ σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Σε χαμηλό δύο ετών ο πληθωρισμός στις χώρες του ΟΟΣΑ, η θέση της Ελλάδας

O πληθωρισμός στις χώρες του ΟΟΣΑ έχει επιβραδυνθεί σε χαμηλό δύο ετών. Σε ετήσια βάση μειώθηκε στο 5,6% τον Οκτώβριο, από 6,2% τον Σεπτέμβριο.

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο για τον πληθωρισμό από τον Οκτώβριο του 2021, πριν από την άνοδο των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων το 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 28 από τα μέλη του, αλλά αυξήθηκε κατά τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα ή περισσότερο στην Ελλάδα, την Τσεχία και την Κόστα Ρίκα.

Οι ρυθμοί πληθωρισμού ήταν κοντά στο μηδέν στη Δανία, έγιναν αρνητικοί στην Ολλανδία και παρέμειναν αρνητικοί στην Κόστα Ρίκα παρά την άνοδο.

Ο ΟΟΣΑ αναφέρει επίσης ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων συνέχισε να επιβραδύνεται με ταχείς ρυθμούς, υποχωρώντας στο 7,4% τον Οκτώβριο από 8,1% τον Σεπτέμβριο.

Μειώθηκε σε 32 χώρες του ΟΟΣΑ, αλλά και πάλι ξεπέρασε το 10% στην Τουρκία, την Ισλανδία, την Κολομβία και το Ηνωμένο Βασίλειο (όπου ήταν 10,1% τον Οκτώβριο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v