Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H διαμάχη της Tesla με τα σουηδικά σωματεία εξαπλώνεται στη Δανία

Το δανέζικο σωματείο 3F Transport ανακοίνωσε ότι θα εμποδίσει τη μεταφορά οχημάτων της Tesla στη Σουηδία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς μηχανικούς της αμερικανικής εταιρείας στη σκανδιναβική χώρα.

H διαμάχη της Tesla με τα σουηδικά σωματεία εξαπλώνεται στη Δανία

H εργασιακή διαμάχη της Tesla στη Σκανδιναβία αποκτά ευρύτερες διαστάσεις μετά την ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων της Δανίας ότι δεν θα μεταφέρει οχήματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στη Σουηδία. 

Στα τέλη Οκτωβρίου, περίπου 130 μηχανικοί της Tesla στη Σουηδία, που είναι μέλη του σωματείου IF Metall, ξεκίνησαν απεργία διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της αμερικανικής εταιρείας να υπογράψει συλλογική σύμβαση. Σύντομα, τάχθηκαν στο πλευρό εργαζόμενοι και από άλλους τομείς, από λιμενεργάτες μέχρι ταχυδρόμους, εμποδίζοντας το ξεφόρτωμα οχημάτων της Tesla στα λιμάνια ή την παράδοση πινακίδων κυκλοφορίας. 

Μέχρι τώρα ο Έλον Μασκ δεν δείχνει διάθεση να διαπραγματευτεί, αποκαλώντας αρχικά τη συμπαράσταση των εργαζομένων στα ταχυδρομεία ως «τρέλα» και εν συνεχεία υποβάλλοντας μήνυση κατά του σουηδικού κράτους. 

Όπως μεταδίδει ο Guardian, το δανέζικο σωματείο 3F Transport, μετά από σχετικό αίτημα του IF Metall, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία με στόχο να εμποδίσει τη μεταφορά οχημάτων της Tesla στη Σουηδία. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v