Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκανδιναβικό μπλόκο συνδικάτων στην Tesla

Οι φινλανδοί εργαζόμενοι θα μπλοκάρουν τη μεταφορά οχημάτων της Tesla από λιμάνια της χώρας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στην κόντρα της αυτοκινητοβιομηχανίας με σουηδικό σωματείο.

Σκανδιναβικό μπλόκο συνδικάτων στην Tesla

Το φινλανδικό σωματείο των εργαζομένων στις μεταφορές AKT ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της Tesla, οι οποίες έχουν εξαπλωθεί σχεδόν σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το AKT ανέφερε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου θα υπάρξει «μπλόκο» στα φινλανδικά λιμάνια στη μεταφορά οχημάτων της Tesla. 

Στα τέλη Οκτωβρίου, περίπου 130 μηχανικοί της Tesla στη Σουηδία, που είναι μέλη του σωματείου IF Metall, ξεκίνησαν απεργία διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της αμερικανικής εταιρείας να υπογράψει συλλογική σύμβαση. Σύντομα, τάχθηκαν στο πλευρό εργαζόμενοι και από άλλους τομείς, από λιμενεργάτες μέχρι ταχυδρόμους, εμποδίζοντας το ξεφόρτωμα οχημάτων της Tesla στα λιμάνια ή την παράδοση πινακίδων κυκλοφορίας.

Μέχρι τώρα ο Έλον Μασκ δεν δείχνει διάθεση να διαπραγματευτεί, αποκαλώντας αρχικά τη συμπαράσταση των εργαζομένων στα ταχυδρομεία ως «τρέλα» και εν συνεχεία υποβάλλοντας μήνυση κατά του σουηδικού κράτους.

Την Τρίτη, το δανέζικο σωματείο 3F Transport, μετά από σχετικό αίτημα του IF Metall, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην απεργία με στόχο να εμποδίσει τη μεταφορά οχημάτων της Tesla στη Σουηδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v