Δεύτερο συνοριακό πέρασμα για ανθρωπιστική βοήθεια ανοίγει το Ισραήλ

Θα ελέγχεται το φορτίο των φορτηγών και στο Κερέμ Σαλόμ, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία, αλλά δεν θα εισέρχεται καμία προμήθεια στη Γάζα, παρά μόνο και πάλι μέσω του περάσματος στη Ράφα.

Δεύτερο συνοριακό πέρασμα για ανθρωπιστική βοήθεια ανοίγει το Ισραήλ

O ισραηλινός στρατός IDF και ο σύνδεσμος του στρατού με τους Παλαιστίνιους COGAT ανακοίνωσαν επίσημα ότι το συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ θα ανοίξει αύριο για τον έλεγχο της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας από την Αίγυπτο.

Μέχρι τώρα, τα φορτηγά με τη βοήθεια που εισέρχονται στη Γάζα ελέγχονται από τις ισραηλινές αρχές στο πιο νότιο πέρασμα Νιτζάνα μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, προκαλώντας καθυστερήσεις στην είσοδο τροφίμων, νερού και ιατρικών προμηθειών στη Λωρίδα.

Το Κερέμ Σαλόμ θα χρησιμοποιηθεί για να ελέγχονται περισσότερα φορτηγά και να επιταχυνθεί η διαδικασία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

Ωστόσο, καμία βοήθεια δεν θα εισέρχεται απευθείας από το Ισραήλ στη Γάζα. Όλα τα φορτηγά από το Κερέμ Σαλόμ και στη Νιτζάνα θα κατευθύνονται στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα της Αιγύπτου και από κει θα εισέρχονται στη Γάζα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v