Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολο και περισσότεροι καθυστερούν να πληρώσουν τα στεγαστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο 

Εφτασαν στο πιο υψηλό ποσοστό των τελευταίων έξι ετών το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο. Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν κάνει τις πληρωμές στεγαστικών δανείων δυσβάσταχτες για τα περισσότερα νοικοκυριά.

Ολο και περισσότεροι καθυστερούν να πληρώσουν τα στεγαστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αυξήθηκαν οι καθυστερήσεις πληρωμών στεγαστικών δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο, φτάνοντας στο υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων έξι ετών το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας, καταδεικνύοντας την επίδραση των υψηλότερων επιτοκίων στα οικονομικά των νοικοκυριών.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ποσοστό των συνολικών υπολοίπων δανείων με καθυστερήσεις, σε σχέση με όλα τα εκκρεμή υπόλοιπα στεγαστικών δανείων, αυξήθηκε στο 1,14%το τρίτο τρίμηνο από 1,02% το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν κάνει τις πληρωμές στεγαστικών δανείων δυσβάσταχτες για τα περισσότερα νοικοκυριά. Ωστόσο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παραμένουν πολύ κάτω από το ανώτατο σημείο του 3,64% του πρώτου τριμήνου του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v