Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά το Netflix αποκάλυψε τι μας αρέσει να βλέπουμε

Η πρώτη του έκθεση παρείχε δεδομένα τηλεθέασης για περισσότερους από 18.000 τίτλους, που αντιπροσωπεύουν συνολικά σχεδόν 100 δισεκατομμύρια ώρες προβολής. Ποια σειρά χτύπησε πρωτιά παγκοσμίως. Το top 10.

Πρώτη φορά το Netflix αποκάλυψε τι μας αρέσει να βλέπουμε

Το Netflix, η υπηρεσία ροής που επικρίνεται εδώ και καιρό για έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την απόδοση των εκπομπών και ταινιών στην πλατφόρμα της, θα αρχίσει να δημοσιεύει «περιεκτικά βαθιά στοιχεία» για το τι παρακολουθούν οι συνδρομητές της, δύο φορές τον χρόνο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η πρώτη του έκθεση, που κυκλοφόρησε την Τρίτη, παρείχε δεδομένα θεατών για περισσότερους από 18.000 τίτλους, που αντιπροσωπεύουν συνολικά σχεδόν 100 δισεκατομμύρια ώρες προβολής, ανέφερε το Netflix. Ο «Νυχτερινός Πράκτορας», ένα πολιτικό θρίλερ, ήταν το σόου με τις περισσότερες προβολές στο Netflix παγκοσμίως το πρώτο εξάμηνο του 2023, με 812 εκατ. ώρες.

Ο Τεντ Σαράντος, συν-διευθύνων σύμβουλος του Netflix, αναγνώρισε την Τρίτη ότι η «έλλειψη δεδομένων και η έλλειψη διαφάνειας» της εταιρείας δημιούργησαν ένα «περιβάλλον δυσπιστίας» στο Χόλιγουντ.

Η διαφάνεια στις υπηρεσίες ροής ήταν κεντρικό ζήτημα κατά τη διάρκεια των φετινών απεργιών στο Χόλιγουντ. Συγγραφείς και ηθοποιοί απαιτούσαν καλύτερα δικαιώματα, όταν οι εκπομπές τους είχαν καλή απόδοση στις υπηρεσίες ροής, όπως ακριβώς έχουν κάνει στα παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v