Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurostat: Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη αύξηση βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβρη

Ενισχύθηκε κατά 10,8% σε ετήσια βάση, ενώ η χώρα μας σημείωσε και το υψηλότερο μηνιαίο άλμα, κατά 6%.

Eurostat: Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη αύξηση βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβρη

Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση βιομηχανικής παραγωγής στην ΕΕ τον Οκτώβριο, με 10,8%, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat. Η Ελλάδα κατέγραψε επίσης το υψηλότερο μηνιαίο άλμα στη βιομηχανική παραγωγή της ΕΕ, με άνοδο 6%.

Μεταξύ των κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (-7,0%), στη Μάλτα (-2,5%) και στην Ολλανδία (-2,1%). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε Ελλάδα (+6,0%), Πορτογαλία (+3,8%) και Τσεχία (+2,9%).

Oι μεγαλύτερες ετήσιες μειώσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (-34,0%), στην Εσθονία (-12,2%) και στην Ολλανδία (-11,1%). Oι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε Ελλάδα (+10,8%), Δανία (+6,9%) και Σλοβακία (+4,4%).

Βουτιά σε ΕΕ και ευρωζώνη

Η βιομηχανική παραγωγή της ζώνης του ευρώ μειώθηκε κατά 0,7% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη. Η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποχώρησε κατά 0,5% την ίδια περίοδο.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε αρνητικά κατά 6,6% στην ευρωζώνη και 5,5% στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στην ευρωζώνη σημειώθηκε πτώση 1,4% στην παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών, τα ενδιάμεσα αγαθά και τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά μειώθηκαν κατά 0,6%, ενώ η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,2% και η ενέργεια κατά 1,1%.

Σε ετήσια βάση, τα κεφαλαιουχικά αγαθά κινήθηκαν αρνητικά κατά 9,7%, τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατά 7,8%, τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά κατά 6,2%, τα ενδιάμεσα αγαθά κατά 4,1% και η ενέργεια κατά 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v