Oι traders αναθεωρούν τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων από ΕΚΤ

Λιγότερο επιθετικές μειώσεις επιτοκίων αναμένουν πλέον από την ΕΚΤ οι traders μετά τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

Oι traders αναθεωρούν τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων από ΕΚΤ

Οι traders κατεβάζουν τον πήχη για το πόσο θα μειώσει τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το επόμενο έτος, μετά τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι δεν έγινε συζήτηση για μειώσεις επιτοκίων. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι traders στοιχηματίζουν τώρα ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια κατά λιγότερο από 150 μονάδες βάσης το επόμενο έτος, από 165 μονάδες βάσης που ανέμεναν πριν τη συνεδρίαση, σύμφωνα με swaps.

Οι traders περιόρισαν επίσης τα στοιχήματα ότι η πρώτη κίνηση θα γίνει τον Μάρτιο, αποδίδοντας πιθανότητα 70% σε μείωση κατά 25 μονάδες βάσης, από 80%.

Η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο καταθέσεων αμετάβλητο στο 4%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προειδοποίησαν ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κηρύξουν τη νίκη επί του πληθωρισμού.

Τον περασμένο μήνα, οι αγορές αύξησαν επιθετικά τα στοιχήματα σχετικά με τον βαθμό στον οποίο η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια.

Η άποψη ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια το επόμενο έτος έλαβε στήριξη από την επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 2,4% τον Νοέμβριο από ένα ανώτατο όριο άνω του 10% πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v