Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΚΤ δύσκολα θα μειώσει τα επιτόκια πριν τον Ιούνιο

Μεγάλο είναι το χάσμα ανάμεσα στις προσδοκίες της αγοράς για μειώσεις επιτοκίων και στις εκτιμήσεις των αξιωματούχων της ΕΚΤ, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η ΕΚΤ δύσκολα θα μειώσει τα επιτόκια πριν τον Ιούνιο

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν αναμένουν να αλλάξουν το μήνυμά τους για την ανάγκη διατήρησης των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα πριν τον Μάρτιο, καθιστώντας δύσκολη οποιαδήποτε μείωση πριν τον Ιούνιο, ανέφεραν επτά καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. 

Η ΕΚΤ άφησε τα επιτόκια αμετάβλητα σε επίπεδα ρεκόρ την Πέμπτη και η Κριστίν Λαγκάρντ κατέβασε τον πήχη των προσδοκιών για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σύντομα. 

Οι πηγές σημείωσαν ότι θέλουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα  οικονομικά δεδομένα από τώρα ώς και τις 7 Μαρτίου προτού εξετάσουν να ανοίξουν την πόρτα στη μείωση των επιτοκίων. 

Η εξέταση μιας μείωσης των επιτοκίων πριν από τον Ιούνιο, όταν θα έχουν δημοσιευτεί τα περισσότερα μισθολογικά δεδομένα για την επόμενη χρονιά, θα είναι δύσκολη, ανέφεραν οι πηγές. 

Αυτό είναι τουλάχιστον δύο μήνες αργότερα από ό,τι περιμένει σήμερα η αγορά, μια απόκλιση που προβλημάτισε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ανέφεραν οι πηγές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v