Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Google: Πληρώνει $700 εκατ. για αγωγή που αφορά το Play Store

Εισέπραξε υπερβολικές χρεώσεις για αγορές στο Play Store της, αποτρέποντας εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής, που θα μπορούσαν να προσφέρουν χαμηλότερη επιβάρυνση, υποστήριξαν οι Πολιτείες στην αγωγή τους.

Google: Πληρώνει $700 εκατ. για αγωγή που αφορά το Play Store

Η Google θα πληρώσει 700 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή που ασκήθηκε από Πολιτείες των ΗΠΑ που την κατηγορούν για κατάργηση ανταγωνισμού στο Play Store της, σύμφωνα με δικαστικές καταθέσεις που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

Οπως θυμίζουν οι Financial Times, η ανακοίνωση των όρων του διακανονισμού, ο οποίος επιτεύχθηκε τον Σεπτέμβριο, έρχεται μετά την ήττα από την Epic Games, την κατασκευάστρια του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού Fortnite.

Η Google συμφώνησε να πληρώσει 630 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ταμείο διακανονισμού για τους καταναλωτές, με άλλα 70 εκατομμύρια δολάρια να πηγαίνουν σε ένα ταμείο για τις πολιτείες. Στο πλαίσιο του διακανονισμού, η Google συμφώνησε επίσης να κάνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος Android στις ΗΠΑ, όπως να επιτρέψει στους προγραμματιστές να εφαρμόσουν μια εναλλακτική μέθοδο χρέωσης για αγορές εντός εφαρμογών.

Η Google εισέπραξε υπερβολικές χρεώσεις για αγορές στο Play Store της, αποτρέποντας εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής που θα μπορούσαν να προσφέρουν χαμηλότερες χρεώσεις, υποστήριξαν οι Πολιτείες.

Η Google ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα τον Νοέμβριο του περασμένου έτους που ονομάζεται χρέωση επιλογής χρήστη σε συνεργασία με το Spotify, το οποίο έδωσε στους χρήστες την επιλογή μεταξύ χρήσης του συστήματος χρέωσης του Google Play ή πληρωμής απευθείας στο Spotify για την αγορά αντικειμένων ή συνδρομών. Η Google είπε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα θα δοκιμάσει επιλογές για εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής και θα συγκεντρώσει πληροφορίες από προγραμματιστές για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v