Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μερίδιο €1,2 δισ. στη UBS απέκτησε ο ακτιβιστής επενδυτής Cevian

Στοιχηματίζει στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελβετικής τράπεζας μετά την εξαγορά της Credit Suisse. Κατατάσσεται στο top 10 των επενδυτών. Ποντάρει σε διπλασιασμό τιμής του τίτλου.

Μερίδιο €1,2 δισ. στη UBS απέκτησε ο ακτιβιστής επενδυτής Cevian

Μερίδιο 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στη UBS Group AG απέκτησε ο ακτιβιστής επενδυτής Cevian Capital. Η σουηδική επενδυτική εταιρεία ποντάρει ότι η ελβετική τράπεζα μπορεί να αξιοποιήσει την εξαγορά της Credit Suisse για να διπλασιάσει την τιμή της μετοχής της και να εξασφαλίσει τη θέση της ως του νούμερου ένα διαχειριστή πλούτου παγκοσμίως.

Οι μετοχές της UBS θα μπορούσαν να αποτιμηθούν έως και 50 ελβετικά φράγκα, από περίπου 25 τώρα, «αν μπορεί να κλείσει το χάσμα αποτίμησης σε σχέση με τη Morgan Stanley», αναφέρει ανακοίνωση της Cevian. Το μερίδιο που απέκτησε η Cevian, η οποία διαχειρίζεται περισσότερα από 14 δισ. δολ., την κατατάσσει στο top 10 των επενδυτών στη UBS.

Οι μετοχές της UBS έχουν σημειώσει άνοδο περίπου 50% από τότε που ανακοινώθηκε η υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση διάσωση του πρώην μεγάλου αντιπάλου της, την Credit Suisse, τον Μάρτιο και συγκαταλέγονται στους τίτλους με τις καλύτερες επιδόσεις στον Swiss Market Index φέτος.

«Η Cevian βλέπει σημαντικές δυνατότητες αξίας στη UBS», δήλωσε η εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη. «Το διοικητικό συμβούλιο και η διοικητική ομάδα κάνουν εξαιρετική δουλειά ενσωματώνοντας την Credit Suisse και έχουμε εντυπωσιαστεί από τη δέσμευσή τους να βελτιώσουν περαιτέρω τη UBS».

Η UBS αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η Cevian έχει ιστορικό στον τομέα, με προηγούμενες επενδύσεις στην Danske Bank A/S και τη Swedbank AB και μια συνεχή θέση στη Nordea Bank Abp, τη μεγαλύτερη τράπεζα στις σκανδιναβικές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v