Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 3,9% κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Νοέμβρη

Προσγείωση σε χαμηλό δύο ετών. Ηταν η πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022 που ο πληθωρισμός τροφίμων - ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς της κρίσης κόστους ζωής στη Βρετανία - ήταν μονοψήφιος.

Στο 3,9% κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Νοέμβρη

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο 3,9%, από 4,6% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη. Δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους είχε προβλέψει 4,4%.

Ήταν η πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022 που ο πληθωρισμός των τροφίμων - ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς της κρίσης κόστους ζωής στη Βρετανία - ήταν μονοψήφιος.

Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός μειώθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Η έκθεση σημειώνει ότι η σημαντική καθοδική συμβολή προήλθε από τις μεταφορές, την αναψυχή και τον πολιτισμό, τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά.

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού, διαμορφώθηκε σε ετήσιο 5,1%, πολύ κάτω από την πρόβλεψη 5,6%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας την περασμένη εβδομάδα διατήρησε επιθετικό τόνο καθώς άφησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 5,25%. Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής επανέλαβε ότι η πολιτική είναι «πιθανόν να χρειαστεί να είναι περιοριστική για παρατεταμένη χρονική περίοδο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v