Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηττα Αμπράμοβιτς: Δίκαιη η απόφαση που πάγωσε τα χρήματά του

Εχασε την προσβολή απόφασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία του απαγόρευσε επίσης και τα ταξίδια στο μπλοκ, λόγω των φερόμενων δεσμών του με τον Πούτιν.

Ηττα Αμπράμοβιτς: Δίκαιη η απόφαση που πάγωσε τα χρήματά του

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς έχασε την προσβολή κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παγώσει τα χρήματά του και να του απαγορεύσει να ταξιδεύει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, λόγω των φερόμενων δεσμών του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ΕΕ «δεν έκανε λάθος στην εκτίμησή της», περιλαμβάνοντας και διατηρώντας τον Αμπράμοβιτς στον κατάλογο κυρώσεών της, αποφάσισε το Γενικό Δικαστήριο του μπλοκ στο Λουξεμβούργο σήμερα Τετάρτη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, απέρριψε επίσης αίτημα αποζημίωσης από τον επιχειρηματία, καθώς δεν κατάφερε να ανατρέψει την απόφαση κυρώσεων της ΕΕ.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, συγκεντρώνοντας με τους συνεργάτες του 13 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση της πετρελαϊκής εταιρείας Sibneft στην κρατική Gazprom το 2005.

Πέρυσι, αναγκάστηκε να πουλήσει την ομάδα ποδοσφαίρου του Λονδίνου Τσέλσι, για 4,25 δισ. στερλίνες (5,4 δισ. δολάρια), μετά την επιβολή κυρώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, τερματίζοντας σχεδόν δύο δεκαετίες ως ιδιοκτήτης της. Η ΕΕ ακολούθησε με τις δικές της κυρώσεις μέρες αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v