Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζα της Ρωσίας: Είμαστε έτοιμοι για πιο σκληρές κυρώσεις εναντίον μας

Η αναδιάρθρωση της οικονομίας προχωρά αρκετά γρήγορα, καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις κυρώσεις, σημείωσε η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

Τράπεζα της Ρωσίας: Είμαστε έτοιμοι για πιο σκληρές κυρώσεις εναντίον μας

Η επικεφαλής της Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιουλίνα, η οποία βοήθησε το Κρεμλίνο να απορροφήσει το πλήγμα από τις σαρωτικές κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ότι προετοιμάζεται για ενίσχυση των κυρώσεων που στοχεύουν στην οικονομία της χώρας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, δήλωσε σε συνέντευξή της στο RBC News ότι η αναδιάρθρωση της ρωσικής οικονομίας προχωρά «αρκετά γρήγορα» καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις κυρώσεις.

Υπάρχει ένας πειρασμός να σκεφτούμε ότι «είμαστε, όπως λένε, μέχρι το γόνατο στη θάλασσα» αφού ξεπεράσαμε την αρχική καταιγίδα, αν και «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυξημένη πίεση κυρώσεων», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα βάλει σε «μαύρη λίστα» ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που υποστηρίζουν το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύστημα της Ρωσίας ως μέρος των προσπαθειών της Ουάσιγκτον να πλήξει την πολεμική μηχανή της Μόσχας.

Ένα εκτελεστικό διάταγμα που θα εκδοθεί, θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βοηθούν τη Ρωσία να εξασφαλίσει εξοπλισμό και άλλα αγαθά που χρειάζεται για να συνεχίσει να πολεμά στην Ουκρανία. Οι τράπεζες που υπόκεινται σε κυρώσεις δεν θα έχουν πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v