Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νασράλα (Χεζμπολάχ): Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο με το Ισραήλ

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο αρχηγός της λιβανέζικης οργάνωσης, κατηγορώντας το για τη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς. Προειδοποίησε για μάχη χωρίς όρια και κανόνες αν ξεσπάσει πόλεμος με τον Λίβανο.

Νασράλα (Χεζμπολάχ): Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο με το Ισραήλ

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, καταδίκασε τη δολοφονία του υπαρχηγού της Χαμάς στη Βηρυτό ως «ένα μεγάλο, σοβαρό έγκλημα για το οποίο δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί».

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ ότι αν αποφασίσει να επιτεθεί στο Λίβανο δεν θα υπάρξουν όρια και κανόνες στον τρόπο που θα πολεμήσει η Χεζμπολάχ. «Ένας πόλεμος εναντίον μας θα έχει μεγάλο κόστος» τόνισε, λέγοντας ότι όποιος ξεκινήσει πόλεμο κατά του Λιβάνου «θα το μετανιώσει, καθώς η Χεζμπολάχ θα πολεμήσει μέχρι τέλους».

«Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο» υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Νασράλα χαρακτήρισε επικίνδυνη τη δολοφονία του Σαλέχ Αλ-Αρούρι, ενώ υποστήριξε ότι όσα ακολούθησαν την 7η Οκτωβρίου και όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον έχουν αποδυναμώσει το Ισραήλ. 

Η αποτρεπτική ικανότητα του Ισραήλ έχει αποδυναμωθεί, ανέφερε. 

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την έναρξη των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ δεν έχει καταγράψει καμία στρατηγικής σημασίας επιτυχία, ισχυρίστηκε ο Νασράλα. «Χθες το βράδυ, επιχείρησαν να παρουσιάσουν μια εικόνα νίκης, με την ύπουλη δολοφονία του σεΐχη Σάλεχ Aλ-Αρούρι. Αλλά πού τη βλέπετε στη Γάζα;» είπε στο διάγγελμά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v