Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αυξάνεται ο πληθωρισμός στα ομόσπονδα κρατίδια

Η εικόνα ανά κρατίδιο. Οι συγκλίνουσα εκτίμηση των οικονομολόγων κάνει λόγο για αύξηση του πληθωρισμού στο 3,8% τον Δεκέμβριο, από 2,3% τον Νοέμβριο, σε πανεθνικό επίπεδο στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Γερμανία: Αυξάνεται ο πληθωρισμός στα ομόσπονδα κρατίδια

Στη Γερμανία, ο πληθωρισμός αυξήθηκε σε μια σειρά από ισχυρά ομόσπονδα κρατίδια τον Δεκέμβριο, υποδηλώνοντας ανώμαλο δρόμο ενόψει των ανακοινώσεων για τις αυξήσεις τιμών σε πανεθνικό επίπεδο.

Το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, αυξήθηκε στο 3,5% τον Δεκέμβριο από 3% τον προηγούμενο μήνα. Στη Βαυαρία, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 3,45 από 2,8%. Στο Βραδεμβούργο, αυξήθηκε στο 4,5% από 4,1%, στη Σαξονία σε 4,3% από 3,9%. στη Βάδη-Βυρτεμβέργη στο 3,5% από 3,4% και στην Έσση στο 3,5% από 2,9%.

Μελετώντας συγκριτικά τα στοιχεία σε ετήσια βάση, σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022 υπήρχαν μέτρα ενεργειακής ανακούφισης για το φυσικό αέριο και τη θέρμανση.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι ο πληθωρισμός είχε επιβραδυνθεί τους προηγούμενους μήνες και τώρα δείχνει σημάδια επανόδου.

Οι συγκλίνουσα εκτίμηση των οικονομολόγων κάνει λόγο για αύξηση του πληθωρισμού στο 3,8% τον Δεκέμβριο, από 2,3% τον Νοέμβριο, σε πανεθνικό επίπεδο στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, που ανακοινώνεται Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v