Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Μελόνι προαναγγέλλει ιδιωτικοποιήσεις σε τρένα και ταχυδρομεία

"Η ιδέα είναι να μειώσω την παρουσία του κράτους εκεί που δεν είναι απαραίτητο και να την ενισχύσω όπου χρειάζεται", είπε η πρωθυπουργός της Ιταλίας και έφερε το παράδειγμα της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena, τον Νοέμβριο.

Η Μελόνι προαναγγέλλει ιδιωτικοποιήσεις σε τρένα και ταχυδρομεία

Η ιταλική κυβέρνηση θα μπορούσε να εξετάσει την πώληση των μεριδίων της στην ταχυδρομική υπηρεσία Poste Italiane και στην κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Ferrovie dello Stato (FS), δήλωσε την Πέμπτη η Τζόρτζια Μελόνι.

"Η ιδέα μου είναι να μειώσω την παρουσία του κράτους εκεί που δεν είναι απαραίτητο και να την ενισχύσω όπου χρειάζεται", είπε η πρωθυπουργός της Ιταλίας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον ετήσιο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Ανέφερε την Poste και επίσης τη Ferrovie ως παραδείγματα όπου το κράτος θα μπορούσε να μειώσει το μερίδιό του, χωρίς να δώσει ένα χρονικό πλαίσιο υλοποίησης κάποιας ενέργειας προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με το Reuters.

Ανέφερε, ωστόσο, ένα παράδειγμα ιδιωτικοποίησης, τον περιορισμό του μεριδίου του κράτους τον Νοέμβριο στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena, ως θετικό σημάδι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v