Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 2,5% στις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία

Η επίδοση είναι πολύ κάτω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων που έκαναν λόγο για υποχώρηση 0,5%. Τα στοιχεία του Οκτωβρίου είχαν δείξει άνοδο 1,2%. Σε ετήσια βάση η πτώση ήταν 2%.

Βουτιά 2,5% στις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία

Πτώση 2% στις λιανικές πωλήσεις τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022, ανακοίνωση η στατιστική υπηρεσία στη Γερμανία.

Το ποσοστό είναι πολύ κάτω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων που έκαναν λόγο για υποχώρηση 0,5%. Τα στοιχεία του Οκτωβρίου είχαν δείξει οριακή άνοδο 0,1%.

Σε μηνιαία βάση η πτώση ήταν μεγαλύτερη, έφτασε το 2,5%, έναντι ανόδου 1,2% τον προηγούμενο και εκτίμηση για υποχώρηση 0,5% που διαψεύσθηκε, καταδεικνύοντας άλλο ένα μέτωπο αδυναμίας στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης στο τέλος του 2023 λόγω της επίμονης ύφεσης στον κλάδο υπηρεσιών, σύμφωνα με έρευνα την Πέμπτη. 

Ο δείκτης Composite Purchasing Managers' Index (PMI) της HCOB, της S&P Global αναθεωρήθηκε τον Δεκέμβριο στο 47,6 του Νοεμβρίου μετά την προκαταρκτική εκτίμηση για 47,0, αλλά παρέμεινε κάτω από το όριο των 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την συρρίκνωση, για έβδομο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v