Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβασμένες οι τιμές του φυσικού αερίου μετά τις επιθέσεις των Χούθι

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξήθηκαν έως και 3,1% σήμερα φτάνοντας τα 31,3 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ανεβασμένες οι τιμές του φυσικού αερίου μετά τις επιθέσεις των Χούθι

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου ανέκαμψαν μετά από μια διήμερη πτώση, καθώς οι νέες επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα αύξησαν τον κίνδυνο παρατεταμένων διακοπών σε μια βασική ναυτιλιακή διαδρομή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς αυξήθηκαν έως και 3,1% σήμερα φτάνοντας τα 31,3 ευρώ η μεγαβατώρα. Οι αντάρτες Χούθι πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, πυροδοτώντας την απάντηση από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αγορές φυσικού αερίου στην Ευρώπη συνήθως αντιδρούν σε ανησυχητικά σήματα, παρόλο που οι προμήθειες καυσίμων δεν έχουν επηρεαστεί άμεσα από τις εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Κατάρ συνέχισαν να διασχίζουν τη Διώρυγα του Σουέζ, τη συντομότερη διαδρομή προς την Ευρώπη, ενώ οι περισσότεροι ναυτιλιακοί οίκοι επέλεξαν να κάνουν μεγαλύτερα ταξίδια στην Αφρική. Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε ακριβότερα ταξίδια και καθυστερήσεις. Κέρδισε και το πετρέλαιο.

Εν τω μεταξύ, όμως, οι θερμοκρασίες κάτω του μέσου όρου αναμένεται να παραμείνουν στην Ευρώπη για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα, σύμφωνα με την Maxar Technologies Inc, ενισχύοντας πιθανώς τη ζήτηση θέρμανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v