Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Νέα δυσμενή στοιχεία για τους κατασκευαστές κατοικιών

Ο σχετικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo έπεσε στις -56,8 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία το 1991. Νέα μείωση εσόδων αναμένουν οι χονδρέμποροι για φέτος. Συνεχίζεται η πτωτική τροχιά.

Γερμανία: Νέα δυσμενή στοιχεία για τους κατασκευαστές κατοικιών

Νέα προειδοποιητικά αλάρμ αναβοσβήνουν για την κατάσταση της υγείας της γερμανικής οικονομίας.

Το κλίμα μεταξύ των κατασκευαστών κατοικιών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει πέσει στο ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από το ινστιτούτο Ifo με έδρα το Μόναχο.

Διαπιστώθηκε ότι το 56,9% των γερμανικών εταιρειών κατασκευής κατοικιών είπε ότι τα βιβλία παραγγελιών ήταν πολύ χαμηλά, από 49,1% τον προηγούμενο μήνα,

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo μεταξύ των κατασκευαστών κατοικιών έπεσε στις -56,8 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία το 1991, με πάνω από το ένα πέμπτο των κατασκευαστών να διαμαρτύρονται ότι ακυρώνονται έργα.

Ξεχωριστά, οι χονδρέμποροι στη χώρα αναμένουν τα έσοδά τους να μειωθούν κατά 2% σε ονομαστικούς όρους φέτος, συνεχίζοντας την πτωτική τροχιά μετά από πτώση 3,75% πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v