Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντάιμον στον Ζελένσκι: God bless you

«Είμαι ο Τζέιμι Ντάιμον από την JP Morgan Chase. Ο Θεός να σ' έχει καλά», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan στον Ουκρανό πρόεδρο, κατά τη συνάντησή τους στο Νταβός, σε επαφές με επικεφαλής επιχειρήσεων.

Ντάιμον στον Ζελένσκι: God bless you

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε στο Νταβός με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού τομέα, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την υποστήριξη στον αγώνα της χώρας του κατά της Ρωσίας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ουκρανός ηγέτης μίλησε με τον Τζέιμι Ντάιμον της JPMorgan, τον Steve Schwarzman της Blackstone και τον ιδρυτή της Bridgewater Ray Dalio το πρωί της Τρίτης. Η αποστολή του: να αναπληρώσει τα κρατικά ταμεία και να στρέψει την προσοχή ξανά σε μια σύγκρουση στις πόρτες της Ευρώπης.

Ο Ντάιμον συστήθηκε στον Ζελένσκι

- «Είμαι ο Τζέιμι Ντάιμον από την JP Morgan Chase. Ο Θεός να σ' έχει καλά».  Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ζελένσκι έρχεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μετά την εισβολή στη Ρωσία. Τελευταία φορά που βρέθηκε στο Νταβός ήταν το 2020.

Αλλοι ηγέτες που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν ο Philipp Hildebrand της BlackRock, ο David Rubenstein και ο Lakshmi Mittal, ο πρόεδρος της Arcelormittal, ενός από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι θέλει υποστήριξη από επενδυτές για να βοηθήσει στη διατήρηση της ταλαιπωρημένης οικονομίας της χώρας του, την ώρα που πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια ζωτικής σημασίας βοήθεια για το Κίεβο έχουν επί του παρόντος φρενάρει στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v