Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με Ισραήλ αν δεχτεί λύση «δύο κρατών»

Περιφερειακή ειρήνη σημαίνει ειρήνη για το Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, πρίγκιπας Φαϊζάλ Μπιν Φαρχάν, στο Νταβός. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Σαουδική Αραβία: Εξομάλυνση σχέσεων με Ισραήλ αν δεχτεί λύση «δύο κρατών»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φαϊζάλ Μπιν Φαρχάν, καλεί για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τονίζει ότι η Σαουδική Αραβία «σίγουρα» ενδιαφέρεται για μια συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, που όμως θα συνδέεται με τη λύση των δύο κρατών στο θέμα των Παλαιστινίων, μεταδίδουν οι Times of Israel.

Περιφερειακή ειρήνη σημαίνει ειρήνη για το Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Ντάβος. Διευκρινίζει ωστόσο πως αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους.

«Αυτό που κάνει τώρα το Ισραήλ είναι να θέτει σε κίνδυνο τις προοπτικές για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια», πρόσθεσε. «Πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός από όλες τις πλευρές», κατέληξε, επισημαίνοντας ότι οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα συνδέονται με τον πόλεμο στη Γάζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v