Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ για δεύτερη θητεία Τραμπ: Ας πιω λίγο καφέ...

Γέλια στο κοινό, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξης ερωτήθηκε για τις εκλογές στις ΗΠΑ. «Η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί ισχυρή και να μη θεωρεί ότι μπορεί να βασίζεται σε υποτιθέμενους φίλους σε όλο τον κόσμο, γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει».

Λαγκάρντ για δεύτερη θητεία Τραμπ: Ας πιω λίγο καφέ...

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ παρακολούθησε από κοντά την πρώτη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον καθώς διοικούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γι' αυτό ίσως προειδοποιούσε άφοβα για τους κινδύνους μιας δεύτερης.

Όταν η Francine Lacqua του Bloomberg Television τη ρώτησε στο Νταβός για τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, η Λαγκάρντ έκανε το κοινό να γελάσει σηκώνοντας αμέσως το φλιτζάνι της και λέγοντας: «Ναι, άσε με να πιω λίγο καφέ».

Στη συνέχεια, όμως, εξήγησε πόσο δύσκολο θα είναι για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής εάν ο Τραμπ επιστρέψει στην εξουσία το 2025, προσθέτοντας ότι εναπόκειται, φυσικά, στον αμερικανικό λαό να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της χώρας του.

«Αλλά προφανώς όλοι μας είμαστε ανήσυχοι, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία, η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο και υπήρξε φάρος της δημοκρατίας, με όλα τα καλά και τα αρνητικά της», είπε. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να προβλέπουμε -ακριβώς όπως κάνουμε με τον πληθωρισμό».

Είπε ότι όλα τα σενάρια «τι θα γινόταν αν...» πρέπει να εξεταστούν και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί ισχυρή και να μη θεωρεί ότι μπορεί να βασίζεται σε υποτιθέμενους φίλους σε όλο τον κόσμο, γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v