Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CVC και Blackstone οι μνηστήρες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Μπουντεσλίγκα

Αναζητούνται προσφορές έως €1 δισ. για μερίδιο έως 8% σε θυγατρική της διοργανώτριας αρχής του γερμανικού πρωταθλήματος που διαχειρίζεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα. «Σουταρίστηκε» από τον διαγωνισμό η σουηδική EQT.

CVC και Blackstone οι μνηστήρες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Μπουντεσλίγκα

Η διοργανώτρια αρχή του γερμανικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος DFL επέλεξε τις εταιρείες private equity CVC Capital Partners και Blackstone ως τους τελικούς «μνηστήρες» για την απόκτηση μεριδίου στα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καθώς στο φετινό πρωτάθλημα επήλθε άρση των εμποδίων που είχαν σταματήσει αντίστοιχη ενέργεια πριν από μήνες.

Το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Fussball Liga αποφάσισε ταυτόχρονα να αποκλείσει την EQT από τον διαγωνισμό. 

Η DFL αναζητά προσφορές έως και 1 δισ. ευρώ για μερίδιο έως και 8% σε θυγατρική της που διαχειρίζεται τα δικαιώματα μετάδοσης της Μπουντεσλίγκα, αναφέρει το Bloomberg.

Η Blackstone θα διορίσει τους Juergen Pinker και Johannes Ruppert ως εκπροσώπους για την εκτελεστική επιτροπή του τμήματος δικαιωμάτων, σύμφωνα με σχετικές πηγές. Ο Pinker είναι επικεφαλής private equity της εταιρείας στη Γερμανία. Ο Ruppert -που έχει περάσει από την Goldman Sachs αλλά και έχει θητεύσει ως μάνατζερ στη γερμανική λίγκα- εργάζεται για την Blackstone αλλά και την Bolt Ventures, το επενδυτικό όχημα του David Blitzer, γενικού διευθυντή της Blackstone.

Η CVC θα διορίσει τους Alex Dibelius και Daniel Pindur, πρόσθεσαν οι πηγές υπό τον όρο ανωνυμίας. Αμφότεροι είναι διευθυντικοί εταίροι της εταιρείας στη Φρανκφούρτη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v