Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Sanofi εξαγοράζει εταιρεία βιοτεχνολογίας έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

H γαλλική φαρμακευτική εταιρεία αποκτά την κυριότητα μιας πιθανής θεραπείας για μια κληρονομική γενετική πάθηση που ονομάζεται Ανεπάρκεια Α1-αντιθρυψίνης.

Η Sanofi εξαγοράζει εταιρεία βιοτεχνολογίας έναντι 2,2 δισ. δολαρίων

Η Sanofi θα αγοράσει την Inhibrx με τίμημα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, δίνοντας στη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία την κυριότητα μιας πιθανής θεραπείας για μια κληρονομική γενετική πάθηση που ονομάζεται Ανεπάρκεια Α1-αντιθρυψίνης (A1AD).

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μέτοχοι της Inhibrx θα λάβουν 30 δολάρια ανά μετοχή και το δικαίωμα για ενδεχόμενη πληρωμή $5 σε μετρητά μετά την επίτευξη ενός ρυθμιστικού ορόσημου και μία μετοχή της «New Inhibrx» για κάθε τέσσερις μετοχές που κατέχουν αυτήν τη στιγμή, ανέφεραν οι εταιρείες σε δήλωση.

Η Sanofi αναμένει ότι η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί με διαθέσιμους πόρους σε μετρητά. Η εξαγορά έρχεται καθώς η εταιρεία αποκτά πολλά υποσχόμενα assets στους τομείς του καρκίνου, της γονιδιακής θεραπείας και των σπάνιων ασθενειών. Η θεραπεία της Inhibrx επανεξετάστηκε γρήγορα τον περασμένο Μάιο και προσπαθεί να θεραπεύσει την πιο κοινή γενετική αιτία ηπατικής νόσου στα παιδιά.

Η Α1-αντιθρυψίνη είναι μια ουσία που παράγεται κατά κύριο λόγο στα ηπατικά κύτταρα και απελευθερώνεται στη συστηματική κυκλοφορία. Η βασική λειτουργία της είναι η προστασία των πνευμόνων από τη δημιουργία εμφυσήματος (ΧΑΠ), αναστέλλοντας τη δράση ενός άλλου ενζύμου που λέγεται ελαστάση των ουδετεροφίλων. Η έλλειψη της Α1-αντιθρυψίνης (AATD) είναι μια κληρονομική πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή παραγωγή ή/και έκκριση A1- αντιθρυψίνης (AAT). Η μείωση της συγκέντρωσης της ουσίας στη συστηματική κυκλοφορία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφυσήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v