Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώνει τα υποχρεωτικά αποθεματικά των τραπεζών η Κίνα

Στόχος είναι να απελευθερωθούν περισσότερα χρήματα και να στηριχτεί η οικονομία.

Μειώνει τα υποχρεωτικά αποθεματικά των τραπεζών η Κίνα

Η Κίνα θα μειώσει τον δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών για τις τράπεζες στις αρχές Φεβρουαρίου για να απελευθερώσει περισσότερα χρήματα και να βοηθήσει την οικονομία, σύμφωνα με τον διοικητή της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, Pan Gongsheng.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η μείωση κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες ή το ποσό των μετρητών που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες, στις 5 Φεβρουαρίου θα παράσχει 1 τρισεκατομμύριο γουάν (139 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μακροπρόθεσμη ρευστότητα στην αγορά, πρόσθεσε ο διοικητής κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις της αγοράς ήταν ανάμεικτες, με τους αναλυτές να βλέπουν την κίνηση περισσότερο προς την εξομάλυνση της ρευστότητας ενόψει των εορτών του κινεζικού νέου έτους. Οποιοσδήποτε ευρύτερος αντίκτυπος στην οικονομία μπορεί να είναι περιορισμένος.

Ο δείκτης Hang Seng China Enterprises Index επέκτεινε τα κέρδη του στο 4,7% μετά την ομιλία του Pan. Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Κίνας υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,49%, ενώ το γουάν σημείωσε μικρή μεταβολή τόσο στις εγχώριες όσο και στις υπερπόντιες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v