Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΑΙ startup του Ελον Μασκ αναζητά $6 δισ. από επενδυτές

Ο επικεφαλής της Tesla στοχεύει σε αποτίμηση $20 δισ., σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Στο στόχαστρο επενδυτές σε Χονγκ Κονγκ και Μέση Ανατολή.

Η ΑΙ startup του Ελον Μασκ αναζητά $6 δισ. από επενδυτές

Η xAI του Έλον Μασκ -εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης- βρίσκεται σε συζητήσεις για να συγκεντρώσει έως και 6 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς ο επικεφαλής της Tesla και του κοινωνικού δικτύου X προσβλέπει σε παγκόσμιους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ, για να χρηματοδοτήσει την αντίπαλο της OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η startup τεχνητής νοημοσύνης του δισεκατομμυριούχου έχει προσελκύσει πλούσια άτομα και επενδυτές σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με τέσσερα άτομα, αυτές οι συνομιλίες περιλαμβάνουν επενδυτές από το Χονγκ Κονγκ, την περιοχή που ελέγχεται όλο και περισσότερο από το Πεκίνο.

Ατομα με γνώση των συνομιλιών είπαν ότι ο Μασκ ελπίζει να συγκεντρώσει έως και 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέο μετοχικό κεφάλαιο για τη xAI, σε προτεινόμενη αποτίμηση 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι πηγές προειδοποίησαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και ότι ο επικεφαλής της Tesla εξακολουθεί να δοκιμάζει την όρεξη των επενδυτών για τόσο μεγάλα ποσά.

Ένα άτομο είπε ότι έχει βάλει στο στόχαστρο κρατικά επενδυτικά ταμεία στη Μέση Ανατολή, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι είχαν προσεγγιστεί επενδυτές στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v