Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η JP Morgan βλέπει περαιτέρω πτώση 30% για τη μετοχή της Tesla

Ο αναλυτής Ράιαν Μπρίκμαν μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής της Tesla ως τον Δεκέμβριο του 2024 κατά περίπου 4% στα 130 δολάρια.

Η JP Morgan βλέπει περαιτέρω πτώση 30% για τη μετοχή της Tesla

Η πτώση της μετοχής της Tesla θα συνεχιστεί καθώς η στρατηγική της αυτοκινητοβιομηχανίας για μείωση των τιμών των οχημάτων οδηγεί σε κέρδη που δεν μεταφράζονται σε σημαντικά υψηλότερα έσοδα, σύμφωνα με την JPMorgan.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο αναλυτής Ράιαν Μπρίκμαν μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής της Tesla ως τον Δεκέμβριο του 2024 κατά περίπου 4% στα 130 δολάρια, κάτι που θα σήμαινε περίπου 30% πτώση από το κλείσιμο της Πέμπτης στα 182,63 δολάρια.

Η μετοχή της Tesla διαπραγματεύεται με 56 φορές τα κέρδη των επόμενων δώδεκα μηνών, σύμφωνα με το FactSet, μια αποτίμηση που η JPMorgan ανησυχεί ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αυτού του είδους τη στασιμότητα στα έσδοα.

Την Πέμπτη η μετοχή της Tesla έκλεισε με βουτιά 12%, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και προειδοποίησε ότι η αύξηση των πωλήσεων «μπορεί να είναι σημαντικά χαμηλότερη» φέτος.

«Οι προσδοκίες για τα κέρδη της Tesla έχουν υποχωρήσει, αλλά ακόμα και μετά το sell-off της Πέμπτης, η μετοχή σε εμάς φαίνεται να έχει επηρεαστεί ελάχιστα, υποδηλώνοντας πολλές περαιτέρω πιθανότητες πτώσης» ανέφερε ο Μπρίκμαν σε σημείωμα προς τους πελάτες  την Παρασκευή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v