Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμάς: Τα τρία στάδια της εκκολαπτόμενης συμφωνίας για εκεχειρία

Τι προβλέπει η πρόταση των συνομιλιών στο Παρίσι, την οποία εξετάζει η οργάνωση. Κατά κύματα η απελευθέρωση ομήρων, ζητούμενο η αντίστοιχη αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων. Πόσο θα διαρκέσει η εκεχειρία.

Χαμάς: Τα τρία στάδια της εκκολαπτόμενης συμφωνίας για εκεχειρία

Τα τρία στάδια που περιλαμβάνει η διαπραγματευτική πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι στο πλαίσιο των συνομιλιών του Παρισιού για νέα κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα γνωστοποίησε σε δηλώσεις του στο Reuters ανώτερο στέλεχος της Χαμάς. Στο σχέδιο προβλέπεται η απελευθέρωση τόσο των ομήρων που κρατούνται από την ισλαμιστική ομάδα όσο και των Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, δήλωσε.

Οι πολίτες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και τραυματίες, θα απελευθερωθούν στο πρώτο στάδιο, είπε ο ηγέτης της Χαμάς, και θα ακολουθήσει, σε δεύτερο στάδιο, η απελευθέρωση όλων των επίστρατων, ανδρών και γυναικών.

Το τρίτο στάδιο, πρόσθεσε, θα περιλαμβάνει την απόδοση των σορών. Και στα τρία στάδια, διευκρίνισε, και οι δύο πλευρές θα σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο αριθμός των Παλαιστινίων κρατουμένων που θα πρέπει να απελευθερώσει το Ισραήλ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, καθώς θα αποφασιστεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

IDF: Θαλασσινό νερό πλημμυρίζει τις σήραγγες της Χαμάς

Στο πολεμικό μέτωπο, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε επίσημα ότι έχει πλημμυρίσει με θαλασσινό νερό ορισμένες σήραγγες στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που ήταν κοινό μυστικό εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Αρκετές μονάδες και αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας ανέπτυξαν από κοινού «έναν αριθμό εργαλείων για την έγχυση νερού υψηλής ροής στις σήραγγες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», λέει ο στρατός.

Η πλημμύρα των σηράγγων είναι μόνο μία μέθοδος εξουδετέρωσης των υπόγειων δυνατοτήτων της Χαμάς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF). Άλλες μέθοδοι, αναφέρουν, περιλαμβάνουν «εναέριες επιθέσεις, υπόγειους ελιγμούς και ειδικές τεχνολογικές επιχειρήσεις».

 

 

 


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v