Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκάζι στο cloud προβλέπει η Amazon

Οι πωλήσεις στο τμήμα cloud computing, AWS, που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα κέρδους για την επιχείρηση, αυξήθηκαν κατά 13%, στα 24,2 δισ. δολάρια το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο, από 12% ένα τρίμηνο πριν.

Γκάζι στο cloud προβλέπει η Amazon

Αλμα κάνουν οι μετοχές της Amazon καθώς η περίοδος των Εορτών και οι προβλέψεις για επιτάχυνση της ανάπτυξης του cloud ανεβάζουν τη διάθεση των επενδυτών, την ώρα που τα κέρδη ανέκαμψαν από πέρυσι.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι πωλήσεις στο τμήμα cloud computing AWS της Amazon, που αποτελεί κρίσιμο παράγοντα κέρδους για την επιχείρηση, αυξήθηκαν κατά 13% στα 24,2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο, πατώντας γκάζι από την άνοδο 12% ένα τρίμηνο πριν.

Μια παρατεταμένη επιβράδυνση στην ανάπτυξη του cloud ήρθε καθώς οι πελάτες έψαχναν τρόπους για να μειώσουν τα κόστη, αλλά οι μεγάλοι πάροχοι υπολογιστών cloud, Amazon, Microsoft και Google, εξετάζουν τώρα τη ζήτηση για τεχνητή νοημοσύνη ως τρόπο για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Παρά την άνοδο, η αύξηση των πωλήσεων AWS παραμένει πολύ κάτω από το 40% που αναφέρθηκε στο τέλος του 2021.

Οι μετοχές της Amazon, οι οποίες σημείωσαν άνοδο περίπου 50% τους τελευταίους 12 μήνες, ενισχύονται έως και 9% μετά την έκθεση κερδών την Πέμπτη.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η Amazon είπε ότι αναμένει έσοδα μεταξύ 138 και 143,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κέρδη προ φόρων μεταξύ 8 και 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε γενικές γραμμές σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v