Μπάιντεν: Θα νικήσω και πάλι τον Τραμπ

Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκε εύκολα νικητής στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών στη Νότια Καρολίνα, δηλώνοντας βέβαιος πως θα κερδίσει για «άλλη μια φορά» τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο.

Μπάιντεν: Θα νικήσω και πάλι τον Τραμπ

Όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κέρδισε με άνεση την πρώτη του εκλογική δοκιμασία στη Νότια Καρολίνα, εξασφαλίζοντας το χρίσμα της παράταξής του, των Δημοκρατικών, για να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με προβλέψεις και στατιστικές προβολές τηλεοπτικών δικτύων των ΗΠΑ.

Ο κ. Μπάιντεν, που λογαριάζει στον μεγάλο αριθμό Αφροαμερικανών ψηφοφόρων σ' αυτή τη συντηρητική πολιτεία του αμερικανικού νότου, επικράτησε με μεγάλη διαφορά έναντι δυο αντιπάλων του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικτύων.

Δήλωσε βέβαιος ότι θα νικήσει τον Νοέμβριο «για άλλη μια φορά» τον Ντόναλντ Τραμπ, το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί στις προεδρικές εκλογές και το 2020.

Μετά την καταμέτρηση του 50% των ψήφων ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 96,4%. Η κύρια αντίπαλός του Μαριάν Γουίλιαμσον, συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης, περιορίζεται στο 2,4%. Ο Ντιν Φίλιπς, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2019, συγκεντρώνει μόλις 1,6%.

Η πολιτεία της Νότιας Καρολίνας θεωρείται συντηρητική, έχει όμως μεγάλο αριθμό μαύρων ψηφοφόρων, τους οποίους κινητοποιεί και συσπειρώνει με επιτυχία ο Τζο Μπάιντεν. Αυτό επισημαίνει και η Κρίσταλ Σπέιν, κορυφαίο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νότια Καρολίνα. «Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας βλέπουμε μια αύξηση κατά 13% στη συμμετοχή των μαύρων ψηφοφόρων», σημειώνει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v