Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν βλέπει μείωση επιτοκίων τον Μάρτη ο Πάουελ

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αναζητούν περισσότερα οικονομικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν ότι ο πληθωρισμός κατευθύνεται στο 2%.

Δεν βλέπει μείωση επιτοκίων τον Μάρτη ο Πάουελ

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Tζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί μπορεί να πρέπει να περιμένουν μετά τον Μάρτιο για να μειώσει τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα καθώς οι αξιωματούχοι αναζητούν περισσότερα οικονομικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν ότι ο πληθωρισμός κατευθύνεται στο 2%.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε μια συνέντευξη που δόθηκε την Πέμπτη στο 60 Minutes του CBS και που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, ο Πάουελ προσπάθησε να εξηγήσει το σκεπτικό της κεντρικής τράπεζας για τις ενδεχόμενες μειώσεις.

«Ο κίνδυνος να προχωρήσουμε πολύ σύντομα είναι να μην έχει τελειώσει η  δουλειά. Οι πολύ καλές αναγνώσεις που είχαμε τους τελευταίους έξι μήνες αποδεικνύονται ότι δεν είναι αληθινός δείκτης για το πού οδεύει ο πληθωρισμός», είπε ο Πάουελ στη συνέντευξη στον Scott Pelley του CBS.

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι έτσι», είπε. «Αλλά το συνετό, αυτό που πρέπει να κάνουμε. είναι να του δώσουμε λίγο χρόνο και να δούμε ότι τα δεδομένα συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί στο 2% με βιώσιμο τρόπο».

Ο Πάουελ είπε ότι δεν είναι πιθανό η Ομοσπονδιακή Επιτροπή, η επιτροπή της Fed που καθορίζει τα επιτόκια, «να φτάσει σε αυτό το επίπεδο εμπιστοσύνης» σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού μέχρι τη συνεδρίασή της στις 19-20 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v