Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BP καταγράφει τα δεύτερα μεγαλύτερα κέρδη από το 2012

Εφτασαν στα 13,8 δισ. δολάρια πέρυσι. Ανακοίνωσε περαιτέρω επαναγορές μετοχών. Η μετοχή της κερδίζει 6% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η BP καταγράφει τα δεύτερα μεγαλύτερα κέρδη από το 2012

Περαιτέρω επαναγορές μετοχών ανακοίνωσε η BP, καθώς τα κέρδη για το 2023 έφτασαν στα 13,8 δισ. δολάρια. Αν και μειωμένα κατά το ήμισυ από το ρεκόρ των 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σημειώθηκε το 2022, τα κέρδη της BP ήταν υψηλότερα από κάθε άλλη χρονιά από το 2012.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times, το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς είχε κέρδη 3 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,8 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επαναγορές 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη δέσμευσή της για επαναγορά μετοχών της ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων το πρώτο εξάμηνο του 2024 και τουλάχιστον 14 δισεκατομμυρίων για το 2024 και το 2025. Η BP, όπως οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές της, χρησιμοποίησε τα μεγάλα κέρδη από τα τελευταία δύο χρόνια για να ξεκινήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Τα αποτελέσματα είναι τα πρώτα από τότε που ο πρώην οικονομικός διευθυντής Murray Auchincloss επιβεβαιώθηκε ως μόνιμος διευθύνων σύμβουλος της BP τον Ιανουάριο, τέσσερις μήνες μετά την παραίτηση του πρώην αφεντικού Bernard Looney επειδή δεν αποκάλυψε πλήρως τις προηγούμενες σχέσεις με τους συναδέλφους της εταιρείας.

Η μετοχή της κερδίζει 6% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v