Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολύσεις στα ρετιρέ της Citigroup Λονδίνου

Οι περικοπές θα επηρεάσουν το 10% των απασχολούμενων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους αφορά υψηλόβαθμες θέσεις, από τον βοηθό αντιπροέδρου έως το επίπεδο των διευθυντών.

Απολύσεις στα ρετιρέ της Citigroup Λονδίνου

Στην κατάργηση 51 θέσεων εργασίας στο Λονδίνο προσανατολίζεται η Citigroup, με στόχο την ενίσχυση απόδοσης της βρετανικής μονάδας.

Οι περικοπές θα επηρεάσουν περίπου το 10% των 485 υπαλλήλων της μονάδας στη χώρα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους αφορά υψηλόβαθμες θέσεις, από τον βοηθό αντιπροέδρου έως το επίπεδο των διευθυντών, σύμφωνα με σημείωμα προς το προσωπικό που είδε το Bloomberg. Ακόμη, αφορά 21 θέσεις εργασίας στο τμήμα ιδιωτικής τραπεζικής.

«Η επιχείρηση διαχείρισης πλούτου συνεχίζει να εντοπίζει τομείς για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, μέσω διαρθρωτικών αλλαγών και μείωσης κόστους», γράφει ο Βαλεντίν Βαλντεραμπάνο, διευθύνων σύμβουλος για τον κλάδο παγκόσμιου πλούτου, σημειώνοντας ότι έχει ξεκινήσει η σχετική διαβούλευση με το Λονδίνο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup Τζέιν Φρέιζερ είπε ότι η επέκταση των δραστηριοτήτων διαχείρισης περιουσίας θα αποτελέσει βασικό δόγμα στρατηγικής στο μέλλον, δεδομένου ότι πέρυσι προσλήφθηκε ο Αντι Σιγκ της Bank of America για να αναδιαμορφώσει το τμήμα. Στην προηγούμενη θέση του, ο Σιγκ επέβλεπε μια ομάδα άνω των 25.000 ατόμων, που παρείχαν υπηρεσίες επενδύσεων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Στη Citigroup, ο Σιγκ ανέλαβε τα ηνία μιας επιχείρησης με ευρύ διεθνές αποτύπωμα αλλά μείωση αποδόσεων ακόμη και όταν τα επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία των πελατών ενισχύονται.

Εκ παραλλήλου, η Citigroup βρίσκεται στο μέσον μιας εκτεταμένης αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει τον κολοσσό της Wall Street στην περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου, στο πλαίσιο προσπάθειας της Φρέιζερ να μειώσει τα έξοδα και να ενισχύσει τα κέρδη της εταιρείας. Τα επόμενα χρόνια, όπως δήλωσαν τα στελέχη, αναμένεται ότι αυτές οι προσπάθειες θα επιτρέψουν την κατάργηση συνολικά 20.000 θέσεων εργασίας, με επακόλουθη εξοικονόμηση δαπανών που θα αγγίξει τα 2,5 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v