Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκό mega deal $26 δισ., η Diamondback εξαγοράζει την Endeavor

Το ντιλ είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά από τεράστιες συμφωνίες που μεταμορφώνουν το ενεργειακό τοπίο των ΗΠΑ.

Πετρελαϊκό mega deal $26 δισ., η Diamondback εξαγοράζει την Endeavor

Η Diamondback Energy κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου του Τέξας, Endeavor Energy, μέσω μιας συμφωνίας 26 δισ. δολαρίων, που θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία στην παραγωγική περιοχή Permian.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Diamondback θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία μέσω 117,3 εκατ. μετοχών και 8 δισ. δολαρίων σε μετρητά, ανέφεραν οι δύο εταιρείες που εδρεύουν στο Μίντλαντ του Τέξας. Οι μέτοχοι της Diamondback θα κατέχουν το 60,5% της εταιρείας και οι μέτοχοι της Endeavor το 39,5%.

Το ντιλ είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά από τεράστιες συμφωνίες που μεταμορφώνουν το ενεργειακό τοπίο των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες πιέζουν για να πάρουν σειρά για μελλοντικές τοποθεσίες γεώτρησης και να μειώσουν τα κόστη. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η Exxon Mobil έκλεισε συμφωνία για την αγορά της Pioneer Resources για περίπου 60 δισ. δολάρια, η Chevron συμφώνησε να αγοράσει τη Hess για περίπου 53 δισ. και η Occidental Petroleum συμφώνησε να εξαγοράσει την CrownRock για περίπου 10,8 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v