Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The Body Shop: Σε καθεστώς διαχείρισης στη Βρετανία

Αντιμέτωποι με την ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στα 200 βρετανικά καταστήματα. Η γερμανική εταιρεία που εξαγόρασε τη γνωστή αλυσίδα καλλυντικών «δεν κατάφερε να την αναζωογονήσει». Ομως δεν κλείνει και δεν επηρεάζονται οι παγκόσμιοι συνεργάτες franchise.

The Body Shop: Σε καθεστώς διαχείρισης στη Βρετανία

Με την ανεργία βρίσκονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία καλλυντικών The Body Shop στη Βρετανία, καθώς η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Aurelius, που την εξαγόρασε έναντι 207 εκατ. λιρών, μπήκε σε καθεστώς διαχείρισης.

Η Aurelius, η γερμανική εταιρεία που εξαγόρασε το The Body Shop, είπε ότι δεν μπόρεσε να αναζωογονήσει την επιχείρηση μετά από θλιβερές συναλλαγές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Η Aurelius επιβεβαίωσε ότι έχει διορίσει τη λογιστική εταιρεία FRP Advisory ως διαχειριστή, εκφράζοντας ανησυχίες για το μέλλον της επιχείρησης που ιδρύθηκε από την αείμνηστη αγωνίστρια για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα Anita Roddick το 1976.

Το The Body Shop έχει περίπου 200 καταστήματα σε όλη τη Βρετανία. Εως και 100 καταστήματα θα μπορούσαν να κλείσουν, σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί ο αριθμός τους με ανταγωνιστές, όπως η Lush, η οποία διαθέτει 104 εγκαταστάσεις σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε: «Οι διαχειριστές θα εξετάσουν όλες τις επιλογές ώστε να βρουν δρόμο προς τα εμπρός για την επιχείρηση και θα ενημερώσουν τους πιστωτές και τους υπαλλήλους σε εύθετο χρόνο».

Η επιχείρηση θα συνεχίσει να λειτουργεί διοικητικά, τονίζεται, «διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες θα μπορούν να συνεχίσουν να ψωνίζουν στο κατάστημα και στο διαδίκτυο για τα αγαπημένα τους προϊόντα».

Η διοίκηση «παρέχει τη σταθερότητα, την ευελιξία και την ασφάλεια για να βρει τα καλύτερα μέσα ώστε να διασφαλίσει το μέλλον του The Body Shop και να αναζωογονήσει την εμβληματική βρετανική μάρκα. Το Body Shop αντιμετώπισε μια εκτεταμένη περίοδο οικονομικών προκλήσεων υπό παλαιότερους ιδιοκτήτες, που συμπίπτει με ένα δύσκολο περιβάλλον συναλλαγών για τον ευρύτερο τομέα λιανικής», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους λογαριασμούς της εταιρείας, το The Body Shop είχε 2.568 εργαζομένους στη Βρετανία, από τους οποίους 927 βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και 1.641 ήταν προσωπικό καταστημάτων το 2022.

Οι παγκόσμιοι συνεργάτες franchise της μάρκας δεν επηρεάζονται.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, Guardian

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v