Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Δεν θα υπάρξει βραχυπρόθεσμος αντίκτυπος στις προμήθειες LNG από ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάριο Σέφκοβιτς, δήλωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το πάγωμα της κυβέρνησης Μπάιντεν σε νέες άδειες εξαγωγής LNG δεν θα επηρεάσει τις προμήθειες στην Ευρώπη βραχυπρόθεσμα.

Κομισιόν: Δεν θα υπάρξει βραχυπρόθεσμος αντίκτυπος στις προμήθειες LNG από ΗΠΑ

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να παγώσει τις εγκρίσεις για νέους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου δεν θα έχει αντίκτυπο στις αμερικανικές προμήθειες στην Ευρώπη τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάριο Σέφκοβιτς

«Αυτό που ήταν πολύ σημαντικό για μένα ήταν οι διαβεβαιώσεις ότι τα επόμενα δύο με τρία χρόνια δεν θα υπάρξει κανένας αντίκτυπος στην προμήθεια αμερικανικού LNG στην Ευρώπη» τόνισε ο Σέφκοβιτς μετά από συνάντηση με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η εντολή παύσης από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας αφορά εκκρεμείς αιτήσεις για 17 έργα που αναμένουν έγκριση προκειμένου να προχωρήσουν.

«Θα εξετάσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις των εξαγωγών LNG στο ενεργειακό κόστος, στην ενεργειακή ασφάλεια της Αμερικής και στο περιβάλλον μας» είχε δηλώσει στις 26 Ιανουαρίου ο Μπάιντεν. «Η παύση στις νέες εγκρίσεις LNG βλέπει την κλιματική κρίση όπως ακριβώς είναι: ως σύγχρονη υπαρξιακή απειλή».

«Η παύση δεν θα επηρεάσει τις ήδη εγκεκριμένες εξαγωγές, ούτε την ικανότητά μας να προμηθεύουμε τους συμμάχους μας στην Ευρώπη, την Ασία ή άλλους αποδέκτες ήδη εγκεκριμένων εξαγωγών», διευκρίνισε η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v