Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναγορά μετοχών $7 δισ. από την Uber

Η κίνηση της έρχεται αφότου η Meta του Facebook ανακοίνωσε για πρώτη φορά μέρισμα αυτόν τον μήνα, ενώ η Airbnb επέκτεινε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών κατά 6 δισ. δολάρια την Τρίτη.

Επαναγορά μετοχών $7 δισ. από την Uber

Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 7 δισ. δολαρίων αποκάλυψε η Uber, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση λειτουργικών κερδών για πρώτη φορά - πρόκειται για ακόμη μία εταιρεία της Silicon Valley που ενισχύει τις αποδόσεις των μετόχων της.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κίνηση του ομίλου με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έρχεται αφότου η μητρική του Facebook Meta ανακοίνωσε για πρώτη φορά μέρισμα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, προκαλώντας άλμα-ρεκόρ στην τιμή της μετοχής της, ενώ ο ιστότοπος ενοικίασης κατοικιών Airbnb επέκτεινε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών κατά 6 δισ. δολάρια την Τρίτη.

Η Uber αποκάλυψε τα σχέδιά της για επαναγορά μετοχών έως και 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την ενημέρωση επενδυτών, η οποία περιελάμβανε επίσης σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατηγική ανάπτυξης και τους οικονομικούς στόχους της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η επαναγορά αντιπροσωπεύει «ψήφο εμπιστοσύνης στην ισχυρή οικονομική δυναμική της εταιρείας», δήλωσε ο Prashanth Mahendra-Rajah, οικονομικός διευθυντής της Uber.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v