Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Berlinale 2024: Ποιες ταινίες με χρήμα ΕΕ είναι υποψήφιες

Παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου διοργανώνεται η εμπορική έκθεση «European Film Market», όπου η Κομισιόν θα δώσει το παρών με στόχο «ένα ακμάζον οικοσύστημα ευρωπαϊκού περιεχομένου».

Berlinale 2024: Ποιες ταινίες με χρήμα ΕΕ είναι υποψήφιες

Δεκαπέντε ταινίες που έχουν λάβει στήριξη από την ΕΕ είναι υποψήφιες σε διάφορες κατηγορίες του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (Berlinale), το οποίο ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 24 Φεβρουαρίου.

Οι ταινίες, «Another End», «Architecton» και «Des Teufels Bad», έχουν προεπιλεγεί για το διαγωνιστικό τμήμα, όπου θα συναγωνιστούν για τη Χρυσή και την Αργυρή Άρκτο. Άλλες 12 ταινίες είναι υποψήφιες για διάφορα άλλα βραβεία της Μπερλινάλε καθώς και για ανεξάρτητα βραβεία παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ. Όλες αυτές οι ταινίες χρηματοδοτήθηκαν από το σκέλος MEDIA του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», με περίπου 700.000 ευρώ. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στην τελετή λήξης, στις 24 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα με το φεστιβάλ διοργανώνεται η εμπορική έκθεση «European Film Market», όπου η Επιτροπή θα δώσει το παρών για συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων με σημαντικούς παράγοντες της αγοράς και δικαιούχους. Το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο

«Προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα ακμάζον οικοσύστημα ευρωπαϊκού περιεχομένου», στην οποία θα συμμετάσχουν ευρωπαϊκοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και παραγωγοί που θα διερευνήσουν τις ευκαιρίες της ευρωπαϊκής αγοράς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρουσία της Επιτροπής στη Μπερλινάλε είναι διαθέσιμες εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v