Βιλερουά για μειώσεις επιτοκίων: Οχι στην υπερβολική αναμονή

O διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας είπε ότι φαίνεται πλέον αποδεδειγμένο ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή φέτος. Ο κίνδυνος να κινηθούν πολύ αργά υπάρχει «τουλάχιστον» όσο αυτός του να κινηθούν πολύ νωρίς, πρόσθεσε.

Βιλερουά για μειώσεις επιτοκίων: Οχι στην υπερβολική αναμονή

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να αποφύγει την υπερβολική αναμονή για να μειώσει τα επιτόκια, καθώς θα εξακολουθεί να έχει ευελιξία ως προς τον ρυθμό και τον βαθμό χαλάρωσης της πολιτικής μετά την πρώτη της κίνηση, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας είπε ότι φαίνεται πλέον αποδεδειγμένο ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια κάποια στιγμή φέτος και πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος να κινηθούν πολύ αργά υπάρχει «τουλάχιστον» όσο αυτός του να κινηθούν πολύ νωρίς. Σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα L'Echo, είπε ότι η κεντρική τράπεζα έχει τρεις τύπους ευελιξίας: Πότε, πόσο γρήγορα και πόσο μειώνει το κόστος δανεισμού.

«Το να έχουμε αυτούς τους τρεις διαδοχικούς βαθμούς ελευθερίας μπορεί να είναι ένα ακόμη επιχείρημα για να μην καθυστερήσουμε υπερβολικά την πρώτη περικοπή», είπε ο Βιλερυά. «Δεν είναι θέμα βιασύνης, αλλά το να ενεργείς σταδιακά και ρεαλιστικά μπορεί να είναι προτιμότερο από το να αποφασίσεις πολύ αργά και μετά να χρειαστεί να κάνεις υπερβολική προσαρμογή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v