Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Nike μειώνει το προσωπικό της παγκοσμίως

Θέλει να εξοικονομήσει δαπάνες έως και $2 δισ.

Η Nike μειώνει το προσωπικό της παγκοσμίως

Η Nike θα μειώσει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 2%, καθώς ο κολοσσός αθλητικών ειδών προχωρά τις προσπάθειες μείωσης του κόστους για να αντιμετωπίσει τις πιο αδύναμες προοπτικές πωλήσεων και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία με έδρα το Όρεγκον δεν έδωσε τον αριθμό των εργαζομένων που θα επηρεαστούν, αν και αυτή τη στιγμή έχει περίπου 83.700 υπαλλήλους παγκοσμίως.

«Οι ενέργειες που αναλαμβάνουμε μάς φέρνουν σε θέση να διαμορφώσουμε σωστά τον οργανισμό μας για να αξιοποιήσουμε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξής μας, καθώς το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, την υγεία και την ευεξία δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρό», ανέφερε η Nike.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται μετά από ανακοίνωση τον Δεκέμβριο σύμφωνα με την οποία η εταιρεία αναζητά εξοικονόμηση κόστους έως και 2 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του εργατικού δυναμικού της και της απλοποίησης της σειράς προϊόντων της, καθώς οι καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί κι αυτό επιβαρύνει τις πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v