Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απειλή για κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ από κινεζικό malware βλέπει το FBI

Οι ΗΠΑ έκλεισαν πρόσφατα ένα κινεζικό δίκτυο χάκερ, γνωστό ως Volt Typhoon, που στόχευε μεταξύ άλλων το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και παροχής νερού, σύμφωνα με τον επικεφαλής του FBI.

Απειλή για κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ από κινεζικό malware βλέπει το FBI

Στις κινεζικές προσπάθειες για εισαγωγή κακόβουλου κώδικα λογισμικού σε δίκτυα υπολογιστών, με τρόπους που θα μπορούσαν να διαταράξουν κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ, εστιάζει απόλυτα το FBI, σύμφωνα με τον διευθυντή της υπηρεσίας Christopher Wray.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Wray είπε ότι ανησυχεί έντονα για την «προεγκατάσταση» του κακόβουλου λογισμικού. Είπε ότι οι ΗΠΑ έκλεισαν πρόσφατα ένα κινεζικό δίκτυο χάκερ, γνωστό ως Volt Typhoon, που στόχευε τις αμερικανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και της παροχής νερού, και άλλους στόχους σε όλο τον κόσμο.

«Είμαστε απόλυτα εστιασμένοι σε αυτό, ως πραγματική απειλή, και εργαζόμαστε με πολλούς εταίρους για να προσπαθήσουμε να το εντοπίσουμε, να το προβλέψουμε και να το φρενάρουμε», δήλωσε ο Wray μετά την παρουσία του στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v