Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 5.200 ανεβάζει τον στόχο για τον S&P 500 η Goldman 

Ο στόχος της Goldman των 5.200 μονάδων για τον S&P 500 έως τα τέλη της χρονιάς είναι πλέον από τους υψηλότερους στη Wall Street. Συνεπάγεται άλμα 3,9% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Στις 5.200 ανεβάζει τον στόχο για τον S&P 500 η Goldman

Λίγους μήνες μετά τον καθορισμό στόχου για τον δείκτη S&P 500, οι αναλυτές στρατηγικής της Goldman Sachs Group ενίσχυσαν τις προβλέψεις τους για δεύτερη φορά, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά ξεπέρασε το σημαντικό ορόσημο των 5.000 αυτόν τον μήνα.

«Οι αυξημένες εκτιμήσεις για τα κέρδη είναι ο οδηγός της αναβάθμισης», έγραψε μια ομάδα με επικεφαλής τον David Kostin σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Kostin βλέπει τώρα τον S&P 500 να ανεβαίνει στις 5.200 μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, αυξάνοντας την πρόβλεψή του κατά περίπου 2% από το επίπεδο των 5.100 που προέβλεψε στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο νέος στόχος συνεπάγεται άλμα 3,9% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Τον Νοέμβριο, προέβλεπε ότι ο S&P 500 θα φτάσει τις 4.700 μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Ο στόχος της Goldman των 5.200 μονάδων για τον S&P 500 το 2024 είναι πλέον από τους υψηλότερους στη Wall Street, βάζοντάς τον στις τάξεις των ταύρων της Wall Street, συμπεριλαμβανομένου του Tom Lee της Fundstrat Global Advisors και του επικεφαλής στρατηγικής Oppenheimer Asset Management, John Stoltzfus, οι οποίοι έχουν και οι δύο παρόμοια άποψη για τη φετινή χρονιά.

Οι υπεύθυνοι στρατηγικής της εταιρείας αναβάθμισαν την πρόβλεψή τους για τα κέρδη ανά μετοχή των εταιρειών του S&P 500 σε $241 φέτος και $256 το 2025, από $237 και $250 προηγουμένως. Αυτό αντανακλά την προσδοκία τους για «πιο δυνατή οικονομική ανάπτυξη και υψηλότερα κέρδη» για τους τομείς της τεχνολογίας πληροφοριών και των υπηρεσιών επικοινωνίας, οι οποίοι περιέχουν πέντε από τις λεγόμενες μετοχές Magnificent Seven, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Microsoft, Nvidia, Alphabet και Meta Platforms.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v