Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασαν όλα τα ρεκόρ οι ευρωπαϊκές τράπεζες: Πρώτη φορά κέρδη πάνω από 100 δισ.

Σκαρφάλωσαν στα 103 δισ. ευρώ για πρώτη φορά την περσινή χρονιά, με στήριξη από τα αυξημένα επιτόκια. Επιστρέφουν περισσότερα χρήματα στους επενδυτές, ενισχύονται και οι μετοχές τους.

Εσπασαν όλα τα ρεκόρ οι ευρωπαϊκές τράπεζες: Πρώτη φορά κέρδη πάνω από 100 δισ.

Τα κέρδη των πιο μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ για πρώτη φορά πέρυσι, καθώς η αύξηση των επιτοκίων απέφερε στις περισσότερες κέρδη-ρεκόρ.

Τα κέρδη των 20 μεγαλύτερων ηπειρωτικών ευρωπαϊκών τραπεζών που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα εκτινάχθηκαν στα 103 δισ. ευρώ από 78 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Τα τρία τέταρτα των ευρωπαϊκών τραπεζών πέτυχαν τα υψηλότερα κέρδη στην Ιστορία τους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η αύξηση της κερδοφορίας επέτρεψε στις τράπεζες να ανεβάσουν το ποσό των χρημάτων που επιστρέφουν στους επενδυτές ενώ ενίσχυσε και τις μετοχές τους, με τον τραπεζικό δείκτη να κερδίζει περίπου 20% πέρυσι. Ενώ το τεράστιο άλμα κερδών θα είναι δύσκολο να επαναληφθεί καθώς ο ούριος άνεμος από τα επιτόκια υποχωρεί, πολλές τράπεζες είναι αισιόδοξες ότι η αύξηση των εσόδων από προμήθειες θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να ενισχύονται.

Το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε από το Bloomberg δεν περιλαμβάνει την UBS Group, τα κέρδη της οποίας αυξήθηκαν στα 29 δισ. δολάρια πέρυσι λόγω της εξαγοράς της Credit Suisse.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v