Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οφέλη από το μεγαλύτερο δίκτυο καινοτομίας της Ευρώπης

Η σύνοδος κορυφής θα φέρει σε επαφή υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, εκπαιδευτές, επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, νεοφυείς επιχειρήσεις και εκπροσώπους της κοινότητας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Το πρόγραμμα.

Τα οφέλη από το μεγαλύτερο δίκτυο καινοτομίας της Ευρώπης

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) διοργανώνει σήμερα τη σύνοδο κορυφής ΕΙΤ 2024 στις Βρυξέλλες. Το ΕΙΤ είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός της ΕΕ και αναπόσπαστο τμήμα του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζων Ευρώπη».

Η σύνοδος κορυφής θα παρουσιάσει το επιτυχημένο ευρωπαϊκό δίκτυο καινοτομίας και θα φέρει σε επαφή υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, εκπαιδευτές, επιχειρηματίες, φορείς καινοτομίας, νεοφυείς επιχειρήσεις και εκπροσώπους της κοινότητας του ΕΙΤ.

Το φετινό πρόγραμμα εστιάζει στις τάσεις και τις ανάγκες της επιχειρηματικής εκπαίδευσης, της έρευνας με γνώμονα την καινοτομία και της επιχειρηματικής επιτάχυνσης. Η σύνοδος κορυφής θα δείξει επίσης πώς οι φορείς καινοτομίας και οι επιχειρηματίες επωφελούνται από το μοναδικό πανευρωπαϊκό οικοσύστημα του ΕΙΤ.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, δήλωσε σχετικά: «Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι τα ταλέντα και οι δεξιότητες με τα οποία διαμορφώνουμε την Ένωσή μας. Πρέπει να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ τεχνολογίας και καινοτομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να επιτύχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο. Το ΕΙΤ, ως το μεγαλύτερο δίκτυο καινοτομίας της Ευρώπης, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση. Συνδέοντας σπουδαστές, επιχειρηματίες και φορείς καινοτομίας, όχι μόνο γεφυρώνει το χάσμα δεξιοτήτων, αλλά και στηρίζει τις εταιρείες που επιταχύνουν την πράσινη και ψηφιακή ανθεκτικότητα της ΕΕ».

Η Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, προσέθεσε: «Η αξία του ΕΙΤ έγκειται στις επαφές μεταξύ των επιχειρήσεων, των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των ερευνητικών οργανισμών, διατομεακά και διασυνοριακά. Αυτό το μοναδικό οικοσύστημα καινοτομίας συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στη μείωση των εξαρτήσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και πλούτου. Στη σύνοδο κορυφής θα παρουσιαστεί το έργο του ΕΙΤ, θα απονεμηθούν τα βραβεία του ΕΙΤ για το 2024, και θα δούμε πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σε βασικές τάσεις και μελλοντικές ανάγκες.»

Στη σύνοδο κορυφής θα αποκαλυφθούν οι νικητές και οι νικήτριες των βραβείων του ΕΙΤ για το 2024 σε τέσσερις κατηγορίες (Innovation Team, Changemaker, Venture και βραβείο κοινού) και θα αναγνωριστούν οι πλέον καινοτόμες εταιρείες και οι πρωτοπόροι και πρωτοπόρες πτυχιούχοι της κοινότητάς του. Επιπλέον, οι γυναίκες επιχειρηματίες πίσω από τις πλέον ανατρεπτικές καινοτομίες στην Ευρώπη θα έχουν την τιμητική τους, με την ανακοίνωση των τελικών υποψηφίων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2023-2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v