Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περικοπές κόστους 2 δισ. από την Barclays, άλμα 6% για τη μετοχή

Θα επιστρέψει 10 δισ. λίρες στους μετόχους τα επόμενα χρόνια. Φρένο στις πολύμηνες εικασίες για το μέλλον μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης.

Περικοπές κόστους 2 δισ. από την Barclays, άλμα 6% για τη μετοχή

Στα ύψη εκτινάχθηκε η μετοχή της Barclays, μετά τη δήλωσή της ότι θα προχωρήσει σε σημαντική μείωση του κόστους και θα επιστρέψει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια λίρες στους μετόχους τα επόμενα χρόνια, τερματίζοντας τις πολύμηνες εικασίες σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης.

Oπως σημειώνει το Bloomberg, η βρετανική τράπεζα πέτυχε απόδοση ιδίων κεφαλαίων 9% για το 2023 και στοχεύει να φτάσει τη μέτρηση αυτή πάνω από το 12% το 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη. Για να επιτύχει τους νέους στόχους της, η Barclays δήλωσε ότι θα μειώσει το κόστος κατά 2 δισ. στερλίνες (2,52 δισ. δολάρια) σε αυτό το διάστημα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ανακοίνωσε καθαρές ζημίες τέταρτου τριμήνου ύψους 111 εκατ. λιρών (139,8 εκατ. δολαρίων), καθώς η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε εκτεταμένη στρατηγική αναμόρφωση, ενισχύοντας τις μετοχές της περισσότερο από 6% στις πρώτες συναλλαγές.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους 60,95 εκατ. στερλίνες για το τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, καθώς η Barclays ξεκινά ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την πτώση των κερδών της.

Για το σύνολο του έτους, τα καθαρά αποδιδόμενα κέρδη ανήλθαν σε 4,27 δισ. στερλίνες, από 5,023 δισ. στερλίνες το 2022 -κάτω από την πρόβλεψη των 4,59 δισ. στερλινών.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης μια πρόσθετη επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. λιρών και θα καθορίσει ένα νέο τριετές σχέδιο που έχει σχεδιαστεί για την περαιτέρω βελτίωση των λειτουργικών και οικονομικών επιδόσεων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος C.S. Venkatakrishnan.

Η Barclays δέχθηκε πλήγμα 900 εκατ. στερλινών το τέταρτο τρίμηνο από τα διαρθρωτικά μέτρα περικοπής κόστους, τα οποία αναμένεται να οδηγήσουν σε ακαθάριστη εξοικονόμηση κόστους περίπου 500 εκατ. στερλινών φέτος, με αναμενόμενη περίοδο απόσβεσης λιγότερο από δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v