Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν φεύγουν από τη Ρώμη τα τρακτέρ των Ιταλών αγροτών

Νέα κινητοποίηση στην αιώνια πόλη. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι να καθοριστούν δίκαιες τιμές για την πώληση των προϊόντων τους και να αρχίσει μόνιμος διάλογος με την κυβέρνηση Μελόνι για τα κύρια προβλήματα του γεωργικού τομέα.

Δεν φεύγουν από τη Ρώμη τα τρακτέρ των Ιταλών αγροτών

Οι Ιταλοί αγρότες προχώρησαν σήμερα σε νέα κινητοποίηση λίγο έξω από την αιώνια πόλη. Δεκάδες οδηγοί τρακτέρ πραγματοποίησαν πρώτα πορεία διαμαρτυρίας στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Ρώμης και στη συνέχεια, για περίπου δύο ώρες, μπλόκαραν την κυκλοφορία στην οδό Νομεντάνα, η οποία συνδέει το κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας με την ευρύτερη περιοχή της.

Κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι να συναντηθούν και πάλι με τον Ιταλό υπουργό Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, να καθοριστούν δίκαιες τιμές για την πώληση των προϊόντων τους και να αρχίσει μόνιμος διάλογος με την κυβέρνηση για τα κύρια προβλήματα του γεωργικού τομέα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Σαρδηνία, παράλληλα, ζήτησαν να έχουν σύντομη συνάντηση στο νησί τους με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης θα μεταβεί αύριο στη Σαρδηνία, στο πλαίσιο προεκλογικής πρωτοβουλίας της συντηρητικής συμμαχίας ενόψει των τοπικών εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v