Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρθενική πτήση του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς

Το ΚΑΑΝ απογειώθηκε σήμερα το πρωί από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μούρτεντ της Αγκυρας. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι θα ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις το 2028.

Παρθενική πτήση του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς

Την παρθενική του πτήση πραγματοποίησε το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς ΚΑΑΝ, το οποίο σήμερα το πρωί απογειώθηκε από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μούρτεντ της Αγκυρας. Σχεδιάζεται να ενταχθεί στο δυναμικό της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το 2028.

Πρόκειται, σύμφωνα με την Τουρκία, για αεροσκάφος τεχνολογίας Stealth που σχεδιάστηκε με υπεργολάβο τη βρετανική BAE Systems, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Αγκυρα από το πρόγραμμα των F-35.

Την ίδια ώρα, ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη φέρεται να δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί στην κατασκευή του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Aydinlik, ερωτηθείς σχετικά, ο Αντρέι Μπουράβοφ απάντησε: «Ενδιαφερόμαστε επίσης για την ανάπτυξη στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας σε αυτό το θέμα. Οι σχετικές εταιρείες και μονάδες μας έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να συνεργαστούν».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v