Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φοιτητικά χρέη $1,2 δισ. θα διαγράψει η κυβέρνηση Μπάιντεν

Το νέο πρόγραμμα «The Saving on a Valuable Education (SAVE)», επιτρέπει σε άτομα που έλαβαν δάνειο έως $12.000, να διαγράφουν το υπόλοιπό τους μετά από 10 αντί 20-25 χρόνια τακτικών πληρωμών. «Ανάσα» για 153.000 δανειολήπτες.

Φοιτητικά χρέη $1,2 δισ. θα διαγράψει η κυβέρνηση Μπάιντεν

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διαγράψει φοιτητικά χρέη ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. Το μέτρο αποτελεί «ανάσα» για σχεδόν 153.000 δανειολήπτες που έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα αποπληρωμής φοιτητικών δανείων «The Saving on a Valuable Education (SAVE)», μεταδίδει το CNBC.

Διαγραφή χρέους, γίνεται συνήθως μετά από 20 ή 25 χρόνια τακτικών πληρωμών και με γνώμονα εισοδηματικά κριτήρια. Ωστόσο με το SAVE, άτομα που που έλαβαν δάνειο έως $12.000 μπορούν να διαγράψουν το χρέος τους μετά από μόλις μια δεκαετία.

«Στέλνουμε για άλλη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους δανειολήπτες με χαμηλά υπόλοιπα: εάν πληρώνατε για μια δεκαετία, έχετε κάνει το καθήκον σας και αξίζετε ανακούφιση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Μιγκέλ Καρντόνα.

Οι επιλεχθέντες δανειολήπτες θα αρχίσουν να λαμβάνουν email από σήμερα, Τετάρτη, χωρίς να απαιτείται ύστερα κάποια άλλη ενέργεια από μέρος τους, σύμφωνα με το υπουργείο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v