Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Aνησυχίες για τα ρίσκα πρόωρης μείωσης επιτοκίων

Κυρίαρχη στις τάξεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας η ανησυχία για τους κινδύνους μιας πρόωρης χαλάρωσης, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης.

Fed: Aνησυχίες για τα ρίσκα πρόωρης μείωσης επιτοκίων

H πλειονότητα των αξιωματούχων της Fed εξέφρασαν ανησυχία στην προηγούμενη συνεδρίαση για τον κίνδυνο πρόωρης μείωσης των επιτοκίων, εν μέσω ευρείας αβεβαιότητας σχετικά με το πόσο πρέπει να παραμείνουν τα επιτόκια σε αυτό το επίπεδο, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης. 

«Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την αβεβαιότητα για το πόσο θα πρέπει να διατηρηθεί η περιοριστική νομισματική πολιτική» τονίζεται στα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 30 με 31 Ιανουαρίου. 

«Ενώ οι περισσότεροι συμμετέχοντες επισήμαναν τους κινδύνους από το να κινηθεί η κεντρική τράπεζα γρήγορα για να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική» μόνο «δύο αναφέρθηκαν στα καθοδικά ρίσκα για την οικονομία από τη διατήρηση μιας υπερβολικά περιοριστικής στάσης για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα πρακτικά δείχνουν ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι γενικά συμφώνησαν ότι χρειάζονται μεγαλύτερη βεβαιότητα για την πτώση του πληθωρισμού προτού αναλογιστούν μια μείωση επιτοκίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v